donderdag 29 september 2011

Vichy ensemble

Klaar! De lessenaar zag u al en de blauwe vichy stoel zag u ook al. De roze versie is ondertussen ook klaar:


En hier zie je het hele ensemble samen: 



woensdag 28 september 2011

Give away

Nu het eindelijk zomer is sloeg ik aan de haak. In de hoop dat de seizoenen niet compleet de kluts kwijt zijn en er de komende maanden ook wat koude aankomt haakte ik een muts. En mocht die koude er niet inzitten dan kan je de muts nog altijd aan volgend jaar in mei ofzo...
Maar goed, ik geef deze muts dus graag weg aan iemand met koude oren. Ze is petroleumblauw met een rode bloem en past op het hoofd van mijn 5 jarige dus ook gepast voor iets jongere en iets oudere meiden.

Wat moet je doen:
* Liefst volger zijn of worden van deze blog.
* Een originele reactie achterlaten onder dit bericht.

Mare ziet het helemaal zitten om er de origineelste uit te pikken!
Véél succes!
De give away loopt tot 12 oktober!


( Inspiratie voor het model vond ik bij ponnekeblom en de bloem haakte ik naar het patroon van Grietjekarwietje

dinsdag 27 september 2011

Vichy lessenaar

Zo, de lessenaar in vichy voor bij deze is ook klaar. Ik gebruikte mijn tip voor de mooie lijnen maar merkte dat het toch niet altijd feilloos werkt... Deze lessenaar is dus een hels karwei geworden maar de lijnen staan er op en het valt allemaal wel mee. Je ziet natuurlijk dat de lijnen niet perfect zijn maar dat is  nu net de charme vind ik. Hopelijk is Veerle daar ook mee akkoord.


Nu nog de roze vichy stoel en dan is deze opdracht ook klaar. 



donderdag 22 september 2011

Tip om mooie strepen te schilderen

Bij het schilderen van het vichy stoeltje had ik wat last om de lijnen mooi te krijgen, het hout van het stoeltje was niet effen. De lijnen plak ik af met tape om zo rechte lijnen te bekomen maar als het oppervlak niet effen is en zelfs als het dat wel is loopt het al eens fout, de verf kruipt nogal dikwijls waar ze niet kruipen moet. Een beetje afhankelijk van de verf maar bij de iets vloeibare verf loopt het bij mij dikwijls mis.
Nu was ik aan het surfen op pinterest en kwam ik de gouden tip tegen! Misschien denken sommige onder jullie nu: "weet die dat niet als schilder" maar tot nu toe niet dus!
Dit is de tip: na het tapen van de lijnen eerst de lijnen nog eens in de basiskleur zet, dit laten drogen en daarna je streepkleur inschilderen. Je kan het hier nog eens nalezen in het Engels mocht ik niet duidelijk zijn. Daar leggen ze 2 methoden uit: ééntje met mod podge en ééntje met verf.
Ik probeerde het zelf uit met verf en... het werkt!


Bovenaan zonder het wit nog eens te herhalen en onderaan met. 

Voor de vichy zit ik dan bij die tweede laag strepen weer met hetzelfde probleem dus ik moet toch eens uitzoeken wat die mod podge precies is! 




Blauw vichy stoeltje

Veerle bracht een paar weken geleden een lessenaar en 2 stoeltjes binnen om te beschilderen voor in haar logopedie praktijk. Ze was onder de indruk van het stoeltje dat ik schilderde voor Janne dus koos ze dezelfde afwerking. Eéntje voor haarzelf in dezelfde kleuren en ééntje in het blauw. De blauwe versie is ondertussen al klaar en zie je hier:


Zonder naam uiteraard aangezien er iedere keer iemand anders op zal zitten. De lessenaar en het stoeltje voor Veerle daar ben ik nog even mee zoet. 



maandag 19 september 2011

Turkoois kastje

In opdracht voor dolliedot schilderde ik een kastje uit mijn voorraad in het turkoois en wit. Binnenkort te zien in de nieuwe stenen winkel van dolliedot!


zondag 18 september 2011

Rommelmarkt 8

Na al die regen gisterenavond vreesde ik ervoor maar toen ik wakker werd deze ochtend zag ik een mooi zonnetje! Het ideale rommelmarktweer! Tijd ook voor mijn favoriete rommelmarkt van het jaar. Deze in Wervik! De rommelmarkt in Wervik is zowat de eerste grote rommelmarkt waar ik ooit begon met meubeltjes te verzamelen voor Karmijn en Kobalt. En tot nu toe vond ik er ook iedere keer leuke dingen. Dus ook deze keer.

Het begon met deze 2 boekjes van tekenaar Alain Grée:


Ik vond er al eens ééntje op rommelmarkt 4 dus kan ik mijn collectie aanvullen. 

Wat verder kwam ik deze stand tegen helemaal vol met oude stukken stof! 


Beetje mottige foto want ik nam hem met mijn gsm. Maar het was echt de moeite! Na wat zoeken en rommelen kwam ik een paar machtig mooie stukken tegen! Van katoen tot diolen. Ik pikte er deze 2 uit en vroeg de prijs aan de oude man die ze verkocht. Hij keek eens schuin en zei 1 euro per stuk is dus 2 euro!! 


Dus die kon ik echt niet laten liggen! Ook al komt er momenteel niks in huis van naaien. Misschien moet ik maar eens een oproepje doen of iemand voor mij en mijn dochter een rokje wil maken met mijn vondsten... 

Tot slot vond ik nog dit retro nachtkastje voor de voorraad van Karmijn & Kobalt. Zowat het enige meubeltje dat ik kon vinden de laatste tijd op een rommelmarkt. Door het slechte weer laten de mensen hun meubeltjes thuis denk ik. Maar ik had er al een paar in voorraad, met succes, dus ik ben blij dat ik er terug ééntje heb kunnen vinden. Ze zijn zo leuk om te beschilderen! 


Tevreden keerde ik huiswaarts. 




donderdag 15 september 2011

K & K vulde de voorraad aan

Fijn toch die mailtjes van mensen die weten waar ik mee bezig ben en die me verder vooruit willen helpen! Zo kreeg ik een mailtje van Greet met een paar foto's van spullen die zomaar in een schooltje buiten worden gezet en staan te verkommeren, zonde toch! Dus trok ik er heen en redde ik een paar spullen om die hopelijk een nieuw leven te geven. De stoeltjes dateren uit de jaren '60 zo las ik onderaan de zitting, super toch! Degelijk materiaal maakten ze toen nog!





Dus: dank je Greet!! 

dinsdag 13 september 2011

Schommelstoel rood met witte stippen

In plaats van een paddestoel schilderde ik een schommelstoel rood met witte stippen in opdracht.

dinsdag 6 september 2011

Letterbakje met kant

Een opdrachtje: 2 letterbakjes in turkoois met aan de zijkanten een kant versiering. Nr. 1 is klaar en met nr. 2 ben ik druk bezig. Met een beetje geluk binnenkort te zien in de nieuwe stenen winkel van dolliedot.

donderdag 1 september 2011

Klein winkeltje

Een klein winkeltje voor kleine popjes. Ik mocht het beschilderen zoals ik wou en ging voor stipjes.