vrijdag 30 maart 2012

Stoeltje voor het kindje van de dag.

Een stoeltje voor het kindje van de dag. In opdracht voor de vlinderklas van juf Aafje.


Dat is er toch eentje met een instant lente gevoel hé! 



donderdag 29 maart 2012

Mare's lentefeest/verjaardags tenue.

Zoals ik al schreef werd Mare 6 jaar op 24 maart en deed ze ook haar lentefeest. ( de kindjes waren trouwens héél blij met hun kapstokje! Zelfs de jongens kozen vlindertjes, dat had ik niet verwacht!)  Bij zo'n dubbel feest horen natuurlijk ook mooie kleertjes! Ik postte ze hier al eens en nu mochten ze dus eindelijk uit de kast! Fleurig en kleurig, zo zien we het graag! 
Die kleine meid is groot aan het worden! 
We haalden net haar paasrapport van het 1ste leerjaar ( Mare deed in 1 jaar haar 2de en 3de kleuterklas omdat alles vlotter ging dan verwacht) en ook nu doet ze het goed! Punten van 91 tot 99, dus véél beter kan niet meer.
En nu ontdekken we ook nog dat haar eerste tandje los staat! Daar heeft ze zo lang op gewacht. 
En de mama die is in een sentimentele bui door al dat gegroei! 


woensdag 28 maart 2012

Stoeltje give away met Briek.

Een tijdje geleden had ik een give away lopen op mijn facebookpagina. Die werd gewonnen door Laura die met de suggestie kwam om een illustratie te gebruiken van Pieter Gaudesaboos, nl. Briekje.
Het duurde even voor ik met het stoeltje aan de slag kon door het ondertussen toch al aardig lang lijstje met opdrachten maar het is klaar. En dit is het geworden:


Ik ben tevreden en Pieter Gaudesaboos ook, nu nog hopen dat Laura ook blij zal zijn! 

donderdag 22 maart 2012

Mare 6 jaar.

Zaterdag is Mare jarig: 6 jaar!
En net op die dag viert ze ook haar lentefeest, dus dat zal hier knallen zaterdag!
Voor de vriendjes van de klas zorgen we morgen al voor een appelcake en voor ieder kindje maakte ik ook een klein geschenkje.
Ik kocht 12 kapstokjes ( ik dacht eerst om ze allemaal zelf te zagen met mijn figuurzaag maar daar was helaas geen tijd genoeg voor tussen het vele schilderen van mijn opdrachten door ) dus ging ik naar floralux ( een grote bloemenzaak waar ze ook knutselmateriaal en nog zo veel meer hebben) en kocht er onbewerkte kapstokjes. Die schilderde ik allemaal in leuke kleurtjes en motiefjes en kwam zo tot een mooi geheel.
Dus morgen mag Mare die allemaal uitdelen. En nu maar hopen dat ze er allemaal één vinden naar hun smaak en ze geen ruzie maken!

zondag 18 maart 2012

2 nachtkastjes

Toen ik deze 2 nachtkastje op mijn facebookpagina plaatste was Gody er als de kippen bij om ze te reserveren voor haar slaapkamer. Een retromotiefje en warme kleuren waren de gegevens die ze me gaf om er mee aan de slag te gaan. En dit is wat ik er van maakte:

maandag 12 maart 2012

Fotografie Barbara Decré

Het winkeltje dat ik een hele tijd terug schilderde voor Kristien van beau 10 fungeerde in een prachtige photoshoot van fotografe Barbara Decré met schoentjes van beau 10.
De sfeer die ze uitstralen is gewoon fantastisch! 




zondag 4 maart 2012

Zwart kastje.

Toen Kimberly haar grote zwarte kleerkast kwam ophalen had ze dit mooie kastje mee om op dezelfde manier te beschilderen zodat ze samen in haar inkomhal zouden passen. Ik haalde dus nog eens mijn zwart en rood boven en ging aan de slag. Volgens mij zal dat een prachtig mooie inkomhal worden!

donderdag 1 maart 2012

Zomerrokje

Ik zag ze hier en daar al komen de eerste lentenaaisels! Dus besloot ik ook nog maar eens een kans te wagen achter mijn naaimachine. Ik verzamelde ondertussen toch al een mooie verzameling stofjes van zowat overal: rommelmarktjes, buren van mijn ouders die de zolder opruimen,... Dus kon ik Mare uit dat stapeltje laten kiezen.



Het ene was te donker, het ander te mama ( de bolletjes), het volgende niet mooi,.. Ze was duidelijk in een vrolijke en fleurige bui want ze koos het felste stofje uit de hoopt. Ik tekende een patroontje van een bestaand rokje en ging aan de slag. Een rokje met boordstof aan het buikje, ik werkte daar voor de eerste keer mee en dat geeft toch een leuk resultaat! Het rokje is dus al bij al goed gelukt en kan dus deze lente en zomer zeker aan, oef! En nu ik een patroontje heb ga ik toch proberen om er nog een paar te maken.