donderdag 12 juli 2012

Tasjes voor Gieske.

Morgen vieren we het verlate lentefeest van nichtje Gieske. Ze sloot de lagere school af en mag volgend schooljaar naar het secundair. De tijd gaat gewoon véél te snel! Ik zeg haar altijd dat ze nu wel mag stoppen met groeien maar helaas is ze daar niet mee akkoord... Tis een echte puber aan het worden en daar heb ik het soms moeilijk mee al heeft het zeker en vast ook zijn charmes zo'n puber nichtje.
Tijd voor een cadeau'tje dus.. ik weet niet of pubermeisjes tevreden zijn met handgemaakte spullen van tante maar ik ga het toch proberen. Gieske koos stofjes en ik vond tijd om te naaien.
Ik naaide nog eens een tasje zoals deze maar naaide er een stofje tegenaan als binnenkant. Ook de schouderlinten maakte ik een stuk langer, zo kan ze het tasje over de schouder dragen. En ik waagde me ook even aan een ritstasje volgens deze handleiding. Niet zo moeilijk maar met wat schoonheidsfoutjes... volgende keer beter dus. En een volgende komt er zeker aan want Mare wil natuurlijk ook graag zo'n ritstasje en ik denk ( hoop?)  dat bij het afgeven morgen van de tasjes er nog een nichtje er ééntje zal willen... En wie weet schiet er dan nog wat tijd over om er ook eens eentje voor mezelf te maken.En uiteraard ook nog een centje want grote meiden moeten toch kunnen shoppen hé. 
5 opmerkingen:

 1. Leuk gemaakt, daar is een puber toch ook nog blij mee??

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Da's een leuke! Tegen dat je die voor jezelf maakt, is hij perfect afgewerkt. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik denk dat deze puber toch blij gaat zijn met deze tas!
  Knap gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen