maandag 21 juli 2014

Over verbouwen en de recup keuken.

We gaan verbouwen, yep.
Toen we het huis kochten wisten we het meteen, die oude achterbouw in 3 delen die heeft zijn beste tijd gehad. Jazeker, we kochten een typisch Vlaams huis waar men als keuken een kotje had en men er dan een kotje bijbouwde en daarna nog een kotje en dan nog een hele reeks. Gelukkig vond de bewoonster voor ons dat blijkbaar ook vreselijk en maakte ze al komaf met de meeste kotjes. Rest ons er dus nog 3. Het plan is om die 3 dus af te breken en op de plaats waar er 2 stonden er 1 mooi terug te zetten met wat uitbreiding naar achteren. Snap je? Wellicht niet maar gow ne keer we zo ver zijn zal ik wel nog ne keer een blogske plaatsen waar alles wat duidelijk zal worden.
Die verbouwing is nog niet voor meteen want we zijn nog maar in de voorbereidingsfase van architect zoeken ( al hebben we die ondertussen gevonden) en prijzen vergelijken en dergelijke meer.
Maar het belangrijkste hebben we al, we weten wat we willen en we komen overeen. Geef toe, dat is al heel wat.
Maar goed, in die nieuwe achterbouw moet dus de keuken komen. En omdat ik niet zo into nieuwe keuken ben en dat ook belachelijk duur is zo'n ding gaan we voor een recup keuken. Wat is me dat nu voor raar ding denk je, wel dat is een keuken gemaakt van oude keukenkasten uit de jaren '50 die we de laatste maanden ( en daarvoor ook al een beetje met dank aan mijn wijlen pepe) bij elkaar verzamelden. Die gaan we puzzelgewijs omvormen tot een volwaardige keuken.
Momenteel zien ze er nog zo uit:En om het helemaal geestig te maken zochten we ook nog een winkeltoog om te gebruiken als keukeneiland. En dat vonden we zowaar:


Eéntje met een geschiedenis dan nog want blijkbaar heeft de pepe van het lief daar nog aangehangen als ware het een toog. Dat deze dus nog tot verhalen zal leiden is onvermijdelijk.

Nog wat werk aan de winkel om er een schoon geheel van te maken en tot een bruikbare keuken om te toveren maar ik zie dat gelijk wel zitten!

Maar eerst afbreken en terug opbouwen en stof en puin en meer van dat.

To be continued dus...

6 opmerkingen:

 1. Dat vind ik nu moedig se, die keuken. Ik heb in het tuinhuis ook nog zo'n stuk keukenkast staan en zou dat wel willen integreren in mijn nieuw huisje (binnen een paar maanden) maar zou niet weten hoe

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mogelijkheden genoeg! Als halkast, als extra kast in de keuken, gewoon in de living... doen hoor!

   Verwijderen
 2. Waauw super! Ik vind die keuken er zo al geweldig uitzien! Ben reuzebenieuwd naar het eindresultaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Cool! Ik kijk nu al uit naar het resultaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen