woensdag 17 augustus 2011

Bureau'tje met stoeltje voor Roxane.

Ik schilderde dit setje in opdracht voor Roxane:

Met als inspiratie haar geboortekaartje: 


Het popje was wat moeilijk om te verwerken dus ging ik voor het patroon op de achterkant van het kaartje. Niet zo simpel zo bleek maar het is me toch gelukt om een mooi resultaat te bekomen, al zeg ik het zelf. 


3 opmerkingen:

 1. Prachtig!!!!!!
  Wij hebben hier exact hetzelfde bureautje en stoeltje op zolder staan. We weten nu dus waar we terecht kunnen voor een opknapbeurt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Daphne, ik volg jouw blog al een tijdje door een linkje op mijn zus haar blog (project pijpenla). En door jouw leuke werkjes heb ik ook eindelijk de moed gevonden om een oud kinderstoeltje in een nieuw jasje te steken. Maar nog maar pas begonnen stuit ik al op een probleem: wat doe jij met de stoeltjes, helemaal uit één halen en na het schilderen weer in elkaar steken? Zo ja, hoe verwijder je dan van die 'revet-nagels'?
  http://www.viba.nl/page/info2.php?link_id=1174592

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Frieda, Fijn dat ik je aangestoken heb om ook aan de slag te gaan! Normaal haal ik de stoeltjes uit elkaar. Maar dit kan enkel als ze met vijsjes in elkaar zitten. Die ravetjes kan je er helaas niet uithalen zonder het stoeltje te beschadigen. En daarna moet je nieuwe ravetjes insteken en dat moet met een speciale tang. Dus die stoeltjes haal ik niet uit elkaar. Wat uiteraard niet zo handig werken is! Maar normaal lukt het ook. Alles goed opschuren, daarna afwassen zodat alle stof weg is en daarna een universele primer en daarna schilderen zoals je wenst. Hopelijk lukt het!! Mocht je nog vragen hebben stel ze gerust!!

  BeantwoordenVerwijderen