zaterdag 29 oktober 2011

Herfstbomen

Nu de herfst echt wel in het land is maakten we vorige week herfstbomen in de tekenschool.
Een hele leuke opdracht die je ook makkelijk thuis kan doen!

Je hebt nodig:
Witte koffiefilters
Tekenblad
Schaar
Stiften in herfskleuren: rood, groen, bruin, geel,..
Lijm
Penseel
Water
Papier

Knip uit de koffiefilters blaadjes in de vorm van de blaadjes van de bomen. Als de kinderen al wat groter zijn kunnen ze dit zelf. Dan mogen ze de blaadjes inkleuren met hun stiften. Willekeurig en met veel verschillende kleuren is het mooist.
Wanneer de blaadjes mooi zijn ingekleurd dan leg je de blaadjes op een krantenpapier en maak je ze met een penseeltje nat. Zo zie je dat de stift allemaal door elkaar loopt.
Terwijl deze blaadjes liggen te drogen laat je de kinderen een kale boom tekenen op hun tekenblad. Afhankelijk van hun leeftijd kan je dat even voordoen. ( volgende keer teken ik eerst een kale boom voor op het bord want voor sommige kindjes blijkt dit toch nog wat te moeilijk).
Daarna kunnen de blaadjes in de boom worden gekleefd.

Dit zijn enkele resultaten van mijn kleutertjes in de klas:

3 opmerkingen:

  1. Hoi! Wat een leuk effect is dat he? Ik heb het wel eens met mijn klas gedaan. Je hebt me trouwens geïnspireerd! Ik heb namelijk heel goedkoop een kast gekocht en ga hem nu turquoise schilderen! Een nieuwe kast voor al mijn stofjes etc. Groetjes :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Fijn om te horen dat ik je heb geïnspireerd, dat is nog eens een leuk compliment! Véél succes met het schilderen, turkoois is echt een mooi kleur voor een kast!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een leuk idee! Dat is nog iets om deze vakantie te doen met Yane! Bedankt voor de tip!

    BeantwoordenVerwijderen