zaterdag 5 mei 2012

Rommelmarkt 1, 2 & 3 en Emsa.

Het rommelmarktseizoen kent alweer een natte start. Iedere zondag is het weer afwachten of het een beetje droog blijft en of ik eropuit kan trekken of niet.
De eerste rommelmarkt was gelukkig overdekt dus daar kon ik zonder probleem naartoe. De rommelmarkt in aviflora in Ingelmunster 25 februari. Daar vond ik dit letterbakje en een leuke schaal van emsa.


Er zit een verhaal achter die emsa schaal of eerder achter mijn verzameling oranje emsa spullen. Toen mijn opa stierf vond ik bij de opkuis van zijn huis een koffiefilterhouder. Niemand wou het ding dus nam ik het mee naar huis. Toen ik een paar weken later op een rommelmarkt rondliep vond ik eierdopjes van dezelfde serie. Na wat rondsurfen op het web zag ik dat er héél wat spullen bestaan in die serie en dus was ik vertrokken met mijn verzameling. Ondertussen vond ik nog een kaasstolp en een peper en zoutvatje en kijk ik iedere rommelmarkt weer uit naar andere spullen om mijn verzameling aan te vullen.


Rommelmarkt 2 was in Kortrijk 15 april. Het was koud en nat maar ik en Mare gingen toch een kijkje nemen. En gelukkig maar! We vonden er 7 originele Tiny boekjes om alweer een verzameling aan te vullen. 


En na nr. 2 kwam nr. 3 in Wervik 29 april. Waarschijnlijk een hele mooie grote rommelmarkt als het goed weer is maar dit jaar een sobere markt met veel gaten. Maar toch... we zochten en vonden alweer iets naar onze zin. Een appelpotje zo heerlijk nostalgisch en een retro koffiekannetje. 


Heerlijk toch die rommelmarkten. De spanning of je iets zal vinden, de spanning wanneer je de prijs vraagt en de mensen het bijna zo willen meegeven als ze er maar vanaf zijn... heerlijk! En Mare die is dit jaar een stuk enthousiaster geworden.. ze heeft een tactiek gevonden waardoor ze telkens ook iets krijgt.. "Ach mama als jij iets koopt dan mag ik toch ook iets hebben hé" en aangezien ik meestal niet de meest nuttige dingen koop kan ik daar eigenlijk niks tegenin brengen hé. 3 opmerkingen:

 1. toffe verzameling, maar dat koffiepotje vind ik het allermooiste!
  Liefs,
  CarlaK

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je hebt mooie dingen gescoord zeg!
  Ik ben ook helemaal gek op rommelmarkten, kan er uuuuuuuuuuuuren...euh...even het nederlandse woord er voor zoeken....(het friese woord zit zo in mijn hoofd) nou ja laat ik het houden op uuuuuuuuuuuuuren snuffelen.

  Het liefst ga ik dan ook alleen, zodat er niemand last van mij heeft.

  Ik hoop ook nog op vele mooie vondsten. Hier in overijssel moet ik de rommelmarkten nog wat ontdekken. (Ik ben 4 jr. geleden van Friesland naar hier verhuist)

  Lieve groetjes,
  Thea.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh foto 2, de set die bij mijn slakom hoort ;-) Mooi!

  BeantwoordenVerwijderen