vrijdag 29 mei 2015

Zwangerschapskwaaltjes deel 5.

De laatste loodjes.. en die wegen zwaar! Al 2,5kg weegt die 'kleine' baby. De complimenten kunnen niet op de laatste dagen!
Een kleine selectie:
* Das een serieus buikje hé, aldus de gynaecologe, en ze nam haar meetlint...
* Amai, tbegint zwaar te worden zeker? Je ziet er ook euh... zwaar uit.
* En... ga je het nog een maand uithouden?
De compassie druipt uit iedereen zijn ogen. Niet dat ik daar iets aan heb natuurlijk... want ik moet hem helemaal alleen dragen, die buiten alle proportie buik.
Maar goed, nog een maandje op de tanden bijten.

Die kleine baby blijkt trouwens nu al een snoodaard te zijn want nu blijkt hij plots na 8 maanden in stuit te zijn gaan liggen. Afwachten of hij zich nog zal bedenken de pestkop.

Ik merk dat het mentaal ook lastig begint te worden. Het zit niet altijd even fris in mijn kop. Al heeft dat wellicht ook te maken met de verbouwing die meer dan een maand onnodig heeft stilgelegen en ik nu dus niet rustig zal kunnen bevallen zoals ik had gehoopt maar eerder tussen het vensters installeren en vloerleggen door. En net dat wou ik niet. Ik wou rust. En de volle aandacht van het lief voor mij en de baby. Maar dat zit er dus niet echt in. Een luxe probleem ik weet het maar deze keer wil ik er ten volle van kunnen genieten!

Fysiek valt het al bij al nog mee denk ik. Al zegt mijn lichaam me regelmatig dat ik beter wat zou rusten. Met zo'n springkonijn in mij is dat ook niet echt verwonderlijk. De feestjes die hij daar vanbinnen al gehouden heeft zijn niet meer te tellen.
Sinds een weekje heeft hij nu ook regelmatig de hik. Grappig dat!

Maar goed, zijn bedje is klaar, de babykamer kan ik volgende week afwerken. En dankzij de peter ( of toch na de uitleg van zijn vrouw, mijn lief en zijn broer)  staat er een parkje klaar.


Nog een klein beetje geduld dus... 


3 opmerkingen:

  1. de laatste loodjes...je weet wel hè! Probeer toch maar wat rust in te lassen zodat je heerlijk kan aftellen naar de bevalling...
    nog veel moed, ik kijk nieuwsgierig mee uit naar de komst van jullie kleine "feestvarkentje" !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik hoop dat je de hitte tot nu toe goed overleefde... ik vond 6 maanden zwanger zijn tijdens een hittegolf al behoorlijk pittig, mag er dus niet aan denken dat het 3 maanden later zo zou zijn...

    BeantwoordenVerwijderen