maandag 24 november 2014

Dag van de wetenschap.


Tot vervelens toe hoorde ik de aankondiging van Frank en Stijn op de radio. Zondag 23 november was het dag van de wetenschap. Er zou vanalles te doen zijn en dit kon en mocht je niet missen ( en al zeker niet met een nerd in huis).
Aangezien we al plannen hadden om richting Brugge te rijden die dag besloten we om naar het planetarium te rijden. Ofte cozmix: het bezoekerscentrum van Volksterrenwacht.
Mare zag het alvast helemaal zitten en ook mijn nichtje zag een uitstapje naar de sterren wel zitten.

Het bezoekerscentrum heeft een leuk koepelvormig projectiescherm waar we een film zagen over onze kleine ster. Een verhaal voor  kinderen over een kleine ster die later de zon bleek te zijn.
Misschien niet helemaal op maat van onze meiden maar de ligzetels in de zaal en het koepelvormig scherm vielen wel redelijk in de smaak.

Daarnaast hebben ze er uiteraard ook telescopen. We waren helaas te laat om de zon te zien maar we gaan zeker nog eens terug op een beter telescopisch moment! 


Er was ook een kleine tentoonstelling over de planeten. Een beetje aan de oude kant allemaal maar toch wel eens fijn. Voor mijn bolleboos Mare toch een schat aan informatie te vinden. 


                                                


Het bezoekerscentrum ligt midden in een mooi bos dus is er in het centrum ook nog een interactieve tentoonstelling over de natuur voor de kinderen die ook wel de moeite is om eens te bekijken. 

En uiteraard kan je dan ook nog alles live gaan bekijken in dat bos. 

Kortom, genoeg te doen daar! 
Wij hadden er alvast een fijne namiddag, met dank aan de wetenschap! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten