donderdag 6 november 2014

Daphne ontdekt haar nieuwe stad: de frituur.

Ik ben alles behalve een foodie zoveel is zeker. Mijn mama zal dat graag beamen... koken dat doet Daphne niet graag. Ik doe het wel hé... pas op. Tis een noodzakelijk kwaad en mijn familie moet toch wat te eten hebben. Ik kan toch niet altijd het lief laten koken denk ik dan... ook al doet die dat graag.

Maar goed, van tijd hang ik toch graag eens het lui wijf uit en doen wij al eens een frituurke. Als goede Vlaming mag dat al eens lijkt me.

In mijn vorige woonplaats had ik mijn favoriete frituur en mijn favoriete menu: frieten met een cheeseburger. Lekker dat dat was. Maar vettig dat wel.

De zoektocht hier in de nieuwe habitat begon dus om een goede, volwaardige vervanger te vinden daarvan.
Onze zoektocht bracht ons langs chaletfrituren, oompa loompa frituren en nog vele meer. Tot het lief mij meenam naar frituur het prinsenhof en ik de burger van het huis probeerde. Zowaar ik zeg u, de vervanger was gevonden! En een pak gezonder ook nog, hoe schoon is dat.

Nu een aantal maanden verder zijn we daar al goed gekend en weet Pascale al onze bestelling op voorhand en dat we onze burger van het huis zonder kaas nemen.
Of dat een goede zaak is weet ik niet, misschien toch iets te vaak het lui wijf uitgehangen maar soit tis een gemak.

Dus ben je in de buurt spring ne keer binnen daar en probeer hem eens, die burger. Ge weet nooit dat ge ook verkocht zijn gelijk ik.3 opmerkingen:

 1. Je bakker en je frituur doen mij bedenken dat jij wel heel dicht moet wonen van waar ik tot twee weken geleden woonde... nu zijn wij verhuisd naar de andere kant van Roeselare :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ach ik wist niet eens dat je in Roeselare woonden... tof zeg! Tis hier nochtans geestig hoor langs deze kant :-)

   Verwijderen
  2. Hebben er bijna 8 jaar gewoond, is daar inderdaad geestig :-)
   Maar bouwen aan die kant is iets minder mogelijk dan aan deze kant.

   Verwijderen