vrijdag 30 januari 2015

Babykamer 2.

De vorige bewoonster van dit huis was blijkbaar vree into wellness en stuff want ze offerde 2 slaapkamers op voor een badkamer. Gevolg: een danszaal als badkamer met in de ene hoek een toilet, in een andere hoek de douche, 2 wastafels en in nog een andere hoek een mega groot hoekbad. Wij zijn eerder van de rappe wasjes en prefereren een douche. Dus de ene helft van de badkamer stond er maar triest bij. De aanpak van die badkamer was in den tijd dan ook nog eens zeer slecht gedaan waardoor we met een vochtdoorlatende douche naar de buurvrouw toe zaten, dat we gemakshalve weglachten als de buurvrouw heeft een natte plek, maar dat ons toch wel wat centen heeft gekost om die ganse douche deftig te voorzien van vochtwerende muren. Maar goed, dat euvel pakten we ondertussen aan in de hoop dat dat opgelost is, fingers crossed. 

Een te grote badkamer dus, maar wat nog erger was... geen plaats voor die nieuwe baby. Dat kind moet toch ergens slapen en zo'n schoon eigen kamerke is toch wel van doen. 

Dus herstelden we het huis in zijn oorspronkelijke staat en gingen we van 1 mega badkamer naar een redelijke badkamer en een schoon babykamerke. 
We deden dit door een ingemaakte kast te plaatsen tussen de 2 ruimtes om wat plaats te sparen in de niet zo grote babykamer. Ik zeg nu zo schoon we maar alle eer gaat alweer uit naar mijn mega fantastische timmerman die dat altijd tot in de puntjes afwerkt. Content dat ik daar van ben zeg! 
Het idee van de ingemaakte kast kwam van mijn vader dus ook voor hem een eervolle vermelding voor het praktisch meedenken!

De kast staat er ondertussen en de timmerman is as we speak de deuren aan het placeren dus dat komt helemaal goed. 

Dan rest ons nog alle tegels van de muren te halen in de babykamer en dat mega bad uit te breken. Al bedachten we dat dat eigenlijk wel handig zou zijn om die kleine in dat bad te slapen te leggen en die meteen schoon af te spoelen na een slaapje maar dat is gelijk not done hé. 
Dus nog wat werk voor ik aan de afwerking kan beginnen maar gow, t' schuift goed en tegen dat we aan de grote verbouwing beginnen kan ik aan de afwerking beginnen en heb ik wat afleiding. 
Juij dus! 

( de babykamer)


( de handige ingemaakte kast/ tussenwand) 

1 opmerking:

  1. Goed opgelost! Ben al benieuwd naar de afwerking waar je voor gaat kiezen.

    BeantwoordenVerwijderen