maandag 20 oktober 2014

Der is een plan!

We gaan dus nog steeds verbouwen

Zoals ik toen al meldde hadden we net een architect gevonden. Een architecte eigenlijk. Een oude schoolvriendin van mij zowaar. Een mens moet het niet altijd ver zoeken. Zot hoe oude schoolgenoten nu vanalles en nog wat doen en je daar dus nu handig gebruik kan van maken. 
Sylvie is ook fan van duurzaam bouwen dus leek ze voor ons de logische keuze (Het lief is namelijk duurzaamheidsambtenaar, dat vertelde ik wellicht nog niet, vandaar dus ook de keuze om duurzaam te (ver)bouwen) 
Sylvie tekende voor ons het plan uit en deed al de andere nodige papierwinkeldingen. Der komt wel het één en ander bij kijken bij zo'n verbouwing zo blijkt. We zetten onze handtekening op al die papieren en luisterden naar de uitleg van Sylvie. En nu kan alles wat van start gaan. 

Alles als daar is: de bouwaanvraag indienen, aannemers mailen en prijzen laten maken, prijzen vergelijken, aannemer kiezen,... 


Kijk hoe schone! 

We kozen na wat twijfelen voor een houtskeletbouw en qua buitenafwerking voor zwarte staalplaten van Joris Ide. De details zoals houtsoort voor het schrijnwerk en vloertegels en dergelijke zijn nog  nader te bepalen dus later daarover meer. 

Het belangrijkste is nu dat we weer verder kunnen, er een concreet plan is en de meeste keuzes gemaakt zijn. Oef zeg!
2 opmerkingen: