dinsdag 7 oktober 2014

Kringloopvondst.

Ondertussen hebben jullie het wel al door en ik vermelde het wellicht al meerdere malen en tot vervelends toe maar wij zijn dus fervent kringwinkelbezoekers. Mare moest er ondertussen ook al aan geloven en stilaan ontdekt ze het plezier van het kringwinkelen.
Een tijd geleden planden we een kustkringwinkelnamiddag. Omdat we aan die kanten nog niet geweest waren om te kringwinkelen en we precies een missie hebben opgevat om alle kringwinkels ooit eens te bezoeken.
En ze hebben er daar wel een paar zo'n winkels. Heist, Blankenberge, Middelkerke, Bredene, Oostende. We deden ze allemaal op die namiddag. En we scoorden héél wat tof spul ook. Dat is het voordeel als je zonder verwachtingen ergens naartoe gaat en eigenlijk ook niet echt iets zoekt. Dan vindt je vanalles. Ok, toegegeven, velen zullen dit misschien niet zo'n goed voornemen vinden maar wij dus wel.
Wat we wel zochten maar niet dachten te vinden was een zeteltje om onze salon wat uit te breiden. Want met 3 man ( alé 1 man, 1 vrouw en een veel te snel groeiend meisje) in een zetel iedere avond werd toch wat te nipt.
Helemaal in een hoekje stond hij, de zetel die we zochten. Onopvallend te wezen. Maar een goed geoefend bezoeker zoals wij er zijn zagen hem staan. Niet meer helemaal in orde maar voor de mega schone prijs van 7,5 euro konden we die nu toch echt niet laten staan.
Thuisgekomen zochten we naar een betaalbare oplossing om de zetel weer te laten schitteren. We contacteerden een stoffeerder maar dat bleek toch een beetje te veel boven ons budget. Dus gingen we zelf aan de slag. We bestelden lintels online om de zitting te herstellen en dat lukte wonderbaarlijk wel. 1 zere vinger maar dus we kunnen spreken van een succes.
Ik ging stof halen en ritsen en sprak mijn vroegere buurvrouw aan die schitterend schoon kan naaien en zij zag het zitten om nieuwe kussenhoezen te maken voor onze vondst.
En nu staat hij daar mooi te wezen en kunnen we met z'n drieën rustig relax achteroverhangen elk op ons plaatske. 18 oktober is het trouwens dag van de kringloopwinkel. Ik zag het al op verschillende blogs voorbij komen en ik vermeld het graag ook nog even. Een hoogdag voor ons uiteraard, wij zullen zeker wel ergens in één of andere kringwinkel te vinden zijn!1 opmerking:

  1. Wauw, dat is echt wel een hele schone zetel, goed gekringwinkeld !!!!!
    Très art deco, art nouveau & jugendstil !

    BeantwoordenVerwijderen