vrijdag 17 oktober 2014

Kringloopvondst update.

Ik schreef een paar dagen geleden over onze kringloopvondst hé. Wel nu, dat blijkt dus wel iets te zijn die vondst. Achteraan die zetel hangt namelijk dit labeltje:


Geen naam, gewoon een ster. Maar dat die ster voor een merknaam zou staan dat leek ons logisch. Dus gingen we op zoek op het net ( ik zeg nu we omdat dat goed klinkt maar eigenlijk was het vooral het lief die op zoek ging. Die blijkt daar geweldig goed in te zijn in dat zoeken op het net.) En wie zoekt die vindt ja ja. 
Die ster blijkt wel degelijk voor iets te staan, voor meubelfabriek de ster uit Gelderland zo blijkt. Meubelfabriek de ster uit Gelderland is in 1935 door K.J.E. Oberman opgericht in Culemborg. In de periode van wederopbouw werd gekozen voor een moderne vormgeving met hoekige vormen. Deze op Scandinavisch design gebaseerde ontwerpen hadden als uniek signatuur afneembare bekleding en beukenhouten romp. ( bron: studiovintage) En dat bleek allemaal te kloppen toen we naar ons nieuw zetelken keken. Dolletjes hé. 
Nog wat zoekwerk leverde ons ook wat inzicht in richprijzen voor zo'n soort zetelkens de dag van vandaag en dat blijkt geen 7,5 euro te zijn. Eerder in de richting van de 500 euroots en dergelijke. 
Om maar te zeggen dat je dus wel degelijk nog vondsten kan doen in de kringloopwinkel. En ok, wij trokken er een dag voor uit maar dat is dan vooral omdat wij dat graag doen. Maar voor hetzelfde geld ( 7,5 euro dus) stap je op een verwaaide dag gewoon je plaatselijke kringwinkel binnen en doe je een big score! 
Of misschien deed je al een big score? Vertel mij ne keer, wat vond jij in de kringloop of  op de rommelmarkt dat later geld bleek waard te zijn? Tis dat ik een beetje nieuwsgierig ben!

2 opmerkingen: